logo

Treball de Recerca

Data: 24/01/2020
Hora: 20:30
Preu: Entrada Lliure


En el marc de la celebració del dia de la commemoració de les víctimes de l’Holocaust, la comissió de teatre amateur, sota la direcció de Joan Carles Maldonado, estrena l’obra Treball de Recerca d’Ignasi Garcia Barba.

L’obra va d’una noia que fa un treball de recerca sobre temes de la guerra civil i durant el desenvolupament de l’estudi descobreix una relació de gent del poble, entre ells un alcalde que estan vinculats amb desaparicions que van tenir lloc durant la guerra civil. A partir del treball de recerca, descobreixen episodis i personatges de la història que estan oblidats i aconsegueixen, finalment que es faci justícia i se’ls recordi. La protagonista no pretén enterrar els germans morts, sinó desenterrar els innocents assassinats. És una nova Antígona, que fa una reflexió sobre l’individu i el poder, entre el dolor i el consol.
La vinculació amb el dia de l’Holocaust, durant el segle XX ,els diversos conflictes, ha vist en el mite d’Antígona un camp propici on expressar les tensions polítiques amb les individuals. S’han fet diverses obres al món identificant el mite d’Antígona, com el 1947 Bertolt Brecht portava l’heroïna tràgica a un Berlín assolat per les bombes i per la barbàrie nazi. L’autor de treball de recerca, identifica la protagonista com lluitadora de la dignitat individual i col·lectiva, per la justícia i la veritat que s’enfronta al tirà. Ens parla de morts i de memòria, de la necessitat de fer les paus amb el passat.

Paral·lelament a això l’obra treballa temes com el patriarcat i l’oligarquia governant, on la protagonista vexada per la defensa de la seva opció sexual, és perseguida per perseguir la veritat.

 
<< Tornar a programació