logo

DocsBarcelona a Prop. Wonderful Losers, A Different World

Data: 18/05/2018
Hora: 22:00
Preu: entrada gratuïta

Entrades


Wonderful Losers, A Different World

Lituània, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Irlanda, Espanya, Letònia i Regne Unit. 2017. 72’

Direcció: Arünas Matelis

Idioma original: Holandès, italià i anglès, VOSAng; VOSCat

Premis i Festivals

  • Zagrebdox international film festival, Croàcia, 2018
  • Dublin International Film Festival, Irlanda, 2018
  • Trieste Film Festival, Itàlia,  2018. Premi del Públic al Millor Documental a competició.
  • Minsk Listapad Film Festival, Bielorússia, 2017. Gran premi al Millor Documental i Premi del Públic.
  • Warsaw Film Festival, Polònia, 2017. Premi al Millor Documental.

 

SINOPSI

Darrera els equips de l’elit del ciclisme mundial hi ha uns lluitadors desconeguts, veritables herois de les bicicletes que s’estavellen, s’aixequen i tornen a córrer. Una odissea que revela una mirada poc habitual als “meravellosos perdedors”, aquells que sacrifiquen les seves carreres professionals per la glòria dels seus companys d’equip.

Què els motiva a continuar pedalant en l’anonimat absolut en un dels esports més exigents a nivell físic i psicològic? Seguim durant set anys a aquests Sancho Panzas de ciclisme professional i descobrim la fins ara invisible vida dels “gregaris”, sense els quals els equips professionals es quedarien sense podis ni trofeus.

 

SCROLL_TEXT

Arunas Matelis és un director de cinema documental lituà. Va estudiar Matemàtiques a la Universitat de Vilnius i, posteriorment, l’any 1989 es va graduar a l’Acadèmia de Música de Lituània. El 1992 va establir una de les primeres companyies independents de producció de cinema a Lituània, Studio Nominum. Ha dirigit 10 curtmetratges creatius en l’àmbit del documental que han estat seleccionats a Cannes (La Quinzaine des Réalisateurs i Semaine de la Critique), Rotterdam, Oberhausen, Torino, MoMA i a altres festivals de cinema coneguts internacionalment. Després de 12 anys de silenci, Arunas torna amb el seu primer llargmetratge documental, Wonderful Losers: A Different World.

Tràiler Wonderful Losers, A Different World

 

DocsBarcelona-FESTIVAL

 
<< Tornar a programació