GAVÀMÓN és un espai per recordar que els Drets Humans ens pertanyen a totes les persones pel simple fet de néixer. Per això, tothom ha de sentir-se amb legitimació i capacitat per exigir-los i garantir-los de forma lliure i solidària.

En aquest sentit, l’any 2013 la ciutat de Gavà es va adherir a la «Carta Agenda Mundial dels Drets Humans a la Ciutat», document que proclama les llibertats públiques i els drets fonamentals reconeguts als habitants dels pobles i ciutats, a totes i cadascuna de les persones que habiten un municipi.

En el context de la pandèmia de la COVID-19, que ha fet créixer les vulnerabilitats socials, tot i que la situació actual encara és de força incertesa, el GAVÀMÓN segueix oferint un seguit d’accions i d’activitats durant el mes d’octubre del 2021, perseguint la finalitat de reconeixement i sensibilització envers els Drets Humans a Gavà.

Per tant, del 1 al 31 d’octubre tindrà lloc la dissetena edició de la Mostra de Drets Humans GAVÀMÓN.

En solidaritat i suport amb les lluites pels Drets Humans que s’articulen per tot el món, el GAVÀMÓN és un referent de prestigi i qualitat per fomentar la cohesió social, la convivència i el reconeixement de la diversitat a través de les arts.

En aquesta edició l’eix central del GavàMón son les persones refugiades climàtiques, ja que els efectes del canvi climàtic també han de ser analitzats valorant la relació entre aquest, els desplazaments de població i els conflictes. Una persona que ha de fugir del seu lloc d’origen per un canvi en el clima és una persona refugiada.

Els desastres naturals vinculats a l’emergència climàtica van en augment (han pujat un 35% des del 1990), però, a més de posar en perill la supervivència de milions de persones, també estan visibilitzant el gran repte global de les migracions.

Les dades de l’organització de l’ONU són eloqüents: el 2019, gairebé 25 milions de persones de 140 països van haver d’abandonar la seva terra i casa seva per buscar un altre lloc on viure a conseqüència dels successos meteorològics. Però les previsions per al futur immediat són encara pitjors, ja que aquest organisme calcula que les persones refugiades climàtiques poden arribar als 200 milions de persones el 2050 si no es frena l’escalfament global.

S’ha de reflexionar sobre el paper que tenen les ciutats davant la crisi climàtica però també sobre les oportunitats que n’hi ha a l’abast per contribuir a evitar la degradació del planeta.

>> PROGRAMA COMPLET GAVÀMÓN PDF

Ho sentim, no hi ha cap esdeveniment programat per aquesta data.


<< Tornar a programació