Paraules en Escena. I edició del concurs d’escriptura dramàtica Ciutat de Gavà

I edició del concurs d’escriptura dramàtica Ciutat de Gavà: Paraules en Escena

L’Ajuntament de Gavà en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat ha convocat la primera edició del concurs d’escriptura dramàtica Paraules en escena. Un certamen que pretén fomentar l’escriptura de peces teatrals de petit format entre el públic jove i adult.

En aquest sentit, els guanyadors podran formar part del procés d’adaptació del text i dels assaigs, per tal de que les obres siguin posades en escena.

S’atorgaran dos premis per cadascuna de les categories:

  • El primer premi consistirà en un curs formatiu en un centre especialitzat en arts escèniques.
  • El segon premi consistirà en un abonament de temporada en un teatre català de primer ordre.

 

El jurat, format per dos professionals de relleu en l’àmbit de les arts escèniques i un representant de les biblioteques de Gavà, serà el encarregat d’ adjudicar els premis en el marc dels actes previstos per la diada de Sant Jordi.

L’objecte del concurs és la redacció d’un text dramàtic original, inèdit i no estrenat amb anterioritat, en format de monòleg, guió breu o càpsula teatral.

El certamen és obert a dues categories de participació:

  • Categoria A: per a joves entre 12 i 17 anys. Els treballs hauran de ser exclusivament en català.
  • Categoria B: per a adults a partir de 18 anys. Els treballs podran ser en llengua catalana o castellana.

 

El tema de les obres és lliure i es tindrà en compte l’interès dramàtic del text, la qualitat literària, l’originalitat creativa, la representativitat i l’interès social. Les obres a concurs hauran de ser representades en un temps màxim de 15 minuts; el format de presentació serà amb interlineat d’1,5 línies, en cos de lletra de 12 punts i en format pdf.

Els participants han de fer arribar les seves propostes a les biblioteques de Gavà a través del correu electrònic b.gava.jsv@diba.cat indicant com a referència a l’assumpte “Paraules en escena”. En el cos del missatge hauran de constar-hi el títol del treball, el nom i cognoms de l’autor, l’adreça i el telèfon.

La presentació dels treballs s’haurà d’efectuar a les dates indicades a la convocatòria del concurs.

A més del concurs, els dilluns 6, 13 i 20 de febrer tindrà lloc a la Biblioteca Josep Soler Vidal un Taller d’escriptura dramàtica a càrrec de l’Olga Besolí (guionista i dramaturga). Es tracta d’un taller d’iniciació a la tècnica i format d’escriptura del guió teatral, el domini dels personatges i l’ús de les possibilitats escèniques. Aquest taller és obert a tothom ( a partir de les 16 anys).

Més informació del concurs Paraules en escena i el Taller d’escriptura dramàtica.

 

 

 

Deixa un comentari

*