Cicle FemJazz – Dones al jazz

Aquest és un projecte que compartirem amb el Departament d’Igualtat.
Es tracta d’un cicle de 4 concerts de música jazz on les protagonistes són dones. Les dones han contribuït a la història del jazz,  al llarg de les seves diverses èpoques, com a artistes, compositores, cantautores o directores de bandes.
Històricament, la majoria de les artistes de jazz conegudes han sigut cantants, ( Ella Fitzerald, Billie Holiday, Carmen Mc Rae, Abbey Lincoln …), no obstant, també hi ha músiques molt importants que en alguns casos, també van ser compositores i directores musicals.
Aquest, és un cicle de reconeixement de les dones en la música i les seves creacions.
El que es pretén  és encetar una sèrie de cicles al voltant de les arts escèniques amb perspectiva feminista, amb l’objectiu de donar més visibilitat a la dona en el món artístic.
Pensem que és important i necessari reivindicar la presència femenina en la creació, gestió i direcció en les arts escèniques i cercar propostes que ajudin a reflexionar i a donar visibilitat.
Enguany ens centrarem amb la música, però la idea, si funciona, és poder anar explorant altres camps: teatre, dansa, cinema….
La proposta per aquest any, és iniciar aquest cicle el mes de març, però durarà tot l’any.

Proposem les següents dates i espais:

Irene Reig – The Bop Collective

Divendres 23 d’octubre

A les 21 h  a l’ Espai Maragall (en el marc de les jornades del Gavàmón)

The Bop Collective és un octet influenciat per el Jazz. Els vuit músics que el formen tenen una forta relació amb la tradició jazzística i tots han crescut musicalment de la mà dels standards de Broadway, el Swing i el Hard-bop. Amb aquest conjunt mostren una nova visió d’aquesta música basada en la convinació
d’aquestes influències i en afegir nous ritmes i modulacions. El repertori està format per música original i arranjaments amb melodies molt properes al cant. El seu primer treball discogràfic (The Bop Collective) va sortir al Juny de 2018, el mateix any en què van obtenir el premi del públic de la prestigiosa Dutch Jazz Competition. Des de llavors, el grup no ha parat mai de créixer passant per escenaris i festivals com el
Bimhuis (Amsterdam), Jamboree (Barcelona), Nova Jazz Cava (Terrassa), Grachtenfestival (Amsterdam), Amersfoort Jazz Festival, Paradox (Tilburg) o el Jazzing Festival. Al setembre del 2019 va sortir el seu nou disc IASPIS (TC002).

MÉS INFORAMCIÓ

 

Sabina Witt “Les crisàlides”

Divendres 27 de novembre

A les 21 h a l’ Espai Maragall (en el marc de les jornades contra la violència masclista)

L’artista presenta part del seu últim treball. Un repertori de música original inspirat en dones de la història que van des de Safo fins l’actualitat. Una mirada que busca el desmuntatge del prejudici i l’estereotip de la figura de la dona… Les crisàlides… amazones, recluses, reines, bruixes, escriptores, joglars, trobadores, místiques, prostitutes, entre moltes altres dames, santes i pecadores… Una aposta per donar la veu a aquelles que sovint han estat invisibilitzades, silenciades i apartades. Un recorregut on el ritme i la paraula s’entrelliguen creant un paisatge sonor molt especial, ple de suggeriments. El resultat és un joc sonor on apareixen característiques estilístiques molt diverses, on la complicitat entre els tres músics, fruit de la trajectòria compartint escenaris,
els permet viatjar cap a destins inesperats. *Espectacle en català, castellà, anglès, hebreu, grec clàssic i italià.

Sabina Witt, veu, piano i composicions
Pau Domènech, clarinet i flauta travessera
Manel Fortià, contrabaix i percussions

MÉS INFORAMCIÓ

 

Aquest projecte, el treballem amb Contrabaix.
ContraBaix és un projecte de l’Ateneu Santfeliuenc, un cicle de programació musical al Baix Llobregat i l’àrea metropolitana de Barcelona que compta amb 18 anys de reconeguda trajectòria. Més de 500 concerts realitzats han revitalitzat d’una manera molt destacada la vida musical del Baix Llobregat i l’àrea metropolitana de Barcelona.
El cicle ContraBaix va ser distingit amb el guardó de Millor Iniciativa Comarcal a la IV edició dels Premis de Reconeixement Cultural 2005; i reconegut per la junta directiva de l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya l’any 2006 per la seva tasca per la música en directe.
Aquest projecte ha estat basat sempre en la màxima qualitat global dels concerts, aconseguint així el suport incondicional del públic. Des de 2015, ContraBaix proposa noves línies de creació de música en directe, així com la col·laboració amb les noves generacions de músics per oferir-los un espai en el qual relacionar-se amb el públic i créixer com a artistes.

Més informació  de Contrabaix http://www.contrabaix.com/